Lajme -

Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi i kërkon fàlje Barëshit

Savashi mèrr mùndimin dhe gjèn fòrcën për të dalë nga shtëpia tij, nga e cila nuk ka dalë prej 3 vitesh. Këtë ia thèkson Zejnebit, që ajo t’ia dijë vlèrën sàkrificës që ai ka bërë për të. Për herë të parë, ai rrèfen se ka pàsur frìkë edhe për Barëshin, edhe pse në përditshmëri nuk e shprèh àspak. Ajo që Zejnebi mendon dhe e shpreh me Savashin duke e kònsideruar shok të afërt, është ndjènja e fàjit. Sipas anàlizës që Zejnebi bën, Mehdiu ka qenë një person tepër i mirë dhe pozitiv, me zemër të bardhë, ndaj ndoshta ai ka ndrýshuar për faj të Zejnebit.

Ajo mendon se ia ka ndrýshuar jetën aq shumë sa ai është shndèrruar. Pas fjalëve të Zejnebit, Savashi qesh dhe përqesh Zejnebin duke i kujtuar se ajo nuk ka ndonjë aftësi sùperiore që të ketë aq ndìkim tek një person sa t’i ndryshojë karakterin. Sipas Savashit, Zejnebi e mèrr përsipër këtë ndjenjë fàji sepse ka frìkë nga lumturia, nga ideja se mùnd të jetë ndonjëherë e lumtur. Pas asaj bisede, Zejnebi e ndjèn veten më mirë dhe zbrèt poshtë pranë gjithë familjarëve të tjerë që janë mblèdhur për ditëlindjen e saj.

Nga Barëshi, Zejnebi mèrr dhuratë një varëse të hollë, elegante dhe plot hijeshi. Të gjithëve përvèç Sakinesë u bëhet qejfi për afrìmitetin që Zejnebi ka filluar të ketë me Barëshin. Megjithatë, ajo ndjen nèvojë të dalë jashtë në oborr, e vètme. Pranë i shkon Barëshi, pasi kupton që ajo nuk e ka ndër mend të futet brenda në shtëpi. Zejnebi i kërkon shumë fàlje që ka hyrë në jetën e tij sepse prej atij momenti, ajo i ka sjellë vètëm pròbleme. Barëshi e dëgjon deri në fùnd por nuk është dàkord me fjalët dhe mendimet e Zejnebit.

Ai thotë plot bìndje se është tërësisht e kùndërta nga ajo çfarë Zejnebi mendon dhe se ai është më i lumtur se kurrë që prej momentit që ajo ka hyrë në jetën e tij. Të njëjtën gjë thotë edhe Zejnebi për Barëshin, dhe mes tyre, marrëdhënia përparon me një hàp më tepër. Pranë shtëpisë së Zejnebit, tek shtëpia e fqinjëve, Xhemilja dèbaton sërish me Nuhun teksa flasin për Mehdiun. Ajo nuk e pranon kurrsesi se Mehdiu ka gàbuar, dhe nuk e lejon as Nuhun të shprehë mendimin e tij lìdhur me të, duke shprehur njëkohësisht çùdi që àskush nuk e kupton Mehdiun si ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *