Lajme -

Shtëpia ime,Fati im/ Benali frìkëson Barëshin me dëshminë e saj

Benali e mëson njëherazi me Xhemilenë dhe Nuhun se çfarë ka bërë Mehdiu lìdhur me Zejnebin. Ajo jo vètëm shòkohet e tëra, mèrzitet se Mehdiu do hyjë në bùrg, por gjithashtu xhèlozon dashurinë që ai ka ndaj saj, edhe pse janë divòrcuar. Pòlicia kòntrollon gjithandej shtëpinë e Nuhut dhe Xhemilesë por nuk arrijnë të gjèjnë asgjë. Megjithatë, Nuhu nuk e mòhon që Mehdiu ka qenë një natë më parë në shtëpi, por sqàron se sapo po bëhej gadi për ta làjmëruar pòlicinë, Mehdiu ia mbàthi. Barëshi làrgohet nga shtëpia vètëm duke u lënë të dijnë se në rast se Zejnebit i ndòdh diçka, jo vetëm Mehdiu, por edhe ato të dy do e pèsojnë shumë.

Prandaj, Barëshi kërkon që të gjithëve t’u mèrren dèshmitë në kòmisariat,pasi mùnd të zbùlojnë diçka më shumë. Nga Benali, Barëshi mëson në mënyrë të frìkshme se Mehdiu ka edhe àrmë në makinë. Ajo i betohet se ai nuk do e përdorte kurrsesi për diçka të keqe, se e ka mbajtur vetëm për të frìkësuar ndonjë kokëfortë në lagje, por Barëshi parashikon vdèkjen e Zejnebit. Frika e tij shtohet ende më shumë, duke risjellë në mendje rastin e Myzhganit. Gjatë asaj kohe, Zejnebi është përmendur dhe e ka gjètur veten në makinë me Mehdiun, duke dalë jashtë Stambollit, ndaj ka filluar menjëherë që të ulèrasë duke kërkuar ta lërë të lirë.

Por, Mehdiu ia bën të qàrtë që do shkojnë në vendlindjen e tij, pranë nënë Zelihasë, se do ia sqàrojnë asaj të gjithë çështjen dhe se si ka shkuar deri në divòrc dhe nëse Zelihaja do gjèjë gàbim dhe fàjtor vètëm djalin e saj, atëherë Mehdiu me shumë dakòrdësi do làrgohet njëherë e mirë nga jeta Zejnebit. Kjo e fùndit, e dëgjon si e shàstisur dhe i kërkon të mos e vazhdojë më atë màrrëzi, duke i thèksuar se do e pèsojë shumë kèq në bùrg, por Mehdiu përgjigjet se tashmë jeta tij ka mbàruar, edhe pse Zejnebi i përmend Kibritin dhe vajzën që ka me Benalin. Ajo fillon të qètësohet dhe kërkon që të ndàlojnë gjòja për të marrë ajër.

Sapo dalin jashtë, Zejnebi fillon të shikojë ànash, për të prìtur se mos ndonjë makinë do kalojë dhe ajo do kërkojë ndìhmë, por më kot. Ajo tènton t’ia mbàthë me vràpim, por Mehdiu e kàp, dhe me lòt në sy i kërkon të kujtohet se kë ka përbàllë, se ai kurrsesi nuk do bënte diçka për ta lènduar dhe se kjo do zgjìdhet sapo të shkojnë pranë nënës së saj. Ndërkohë fotoja e Zejnebit në intèrnet qàrkullon me të shpejtë. Të gjithë jàpin ndìhmën e tyre, mendojnë se e kanë parë dhe shpresojnë ta kenë të saktë, por kuptojnë se gàbohen. I vètmi që arrin të gjèjë se për ku është drejtuar Mehdiu me Zejnebin të rrèmbyer në makinë, është Savashi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *