Lajme -

Italia ashpërson masat kufizuese, ja deri kur do të jetë i ndalur udhëtimi midis rajoneve

Këshilli i parë operativ i ministrave të qeverisë Draghi miratoi dekretin mbi ndalimin e udhëtimit midis rajoneve deri më 27 mars . Takimi filloi rreth orës 10 në Palazzo Chigi dhe përfundoi në 11.30. Midis risive të parashikimit ekziston edhe bllokimi i lëvizjeve në zonën e kuqe drejt shtëpive private . Mbetet në zonat e verdha dhe portokalli, mundësia, një herë në ditë, për të lëvizur në një shtëpi tjetër të banuar private, për një maksimum prej dy personash, me fëmijë nën 14 vjeç. Por në zonat e kuqe nuk ka më vizita te miqtë dhe të afërmit.

Presidenti i Konferencës së Rajoneve Stefano Bonaccini tha se ka nevojë për dy takime urgjente me ekzekutivin. E para në një periudhë shumë të shkurtër për përmbajtjen që Dpcm tjetër duhet të ketë për kufizimin e Covid emergjenca 19. E dyta për të cilën koha po mbaron gjithsesi do të duhet të ketë të bëjë me punën e ekipit për një përdorim efektiv të burimeve që do të parashikohen në Planin e Rimëkëmbjes.

Sa i përket masave të reja anti-pandemike, guvernatorët dje dorëzuan një dokument me një seri kërkesash dhe propozimesh tek Ministrja për Çështjet Rajonale Mariastella Gelmini . Midis të cilave, në fakt, freskimet kontekstuale për mbylljet, rishikimi i parametrave që përcaktojnë ndarjen në grupe me ngjyra, indikacione të qarta nga CTS (dhe që flet me një “zë të vetëm”), zgjerimi i dhomës së kontrollit në pandemia e ministrive ekonomike dhe një përshpejtim i vaksinave. Ndërkohë, një thirrje e re ka ardhur nga kryetarët e bashkive për të mbajtur restorantet e hapura edhe në mbrëmje.

Ndërkohë, Matteo Salvini këmbëngul në rihapjen e palestrave, pishinave dhe teatrove: “Të rihapim palestra të sigurta, të cilat ishin të kontrolluara dhe tashmë të sigurta, dhe pishinat. Sporti është i rëndësishëm. Por gjithashtu teatrot dhe oratoritë, përndryshe dëmtimet e shëndetit mendor dhe ekonomike rrezikojnë të jetë shkatërruese. Shpresoj se do të ketë këtë ndryshim të ritmit “, i thotë ai Aria Pulità në Italia7Gold. Ai përsërit “jo për një bllokim të përgjithësuar” dhe njofton se Giorgetti nesër do të ftojë kompanitë farmaceutike Pfizer, Astrazeneca, Johnson & Johnson “për të hipotezuar një prodhim italian të vaksinës”.

Burimi:Fax Web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *