Doktori i Mrekullive/ Nazllë sùrprizon babain e saj

Nazllë prét në shtëpi ardhjen e babasë së saj, në një mënyrë që nuk e kishte bërë asnjëherë. Ai sùrprizohet kur shikon sofrën e mbùshur plot dhe Nazllën duke e prìtur me aq shumë dashuri. Duke folur fare qetë por njëkohësisht edhe duke lòtùar, Nazllë i tregon se është në dìjeni që ka pìrë dhe që paratë i ka zhvàtùr në një mënyrë apo një tjetër nga Aliu. Ai núk e kupton se ku do të dàlë Nazllëja, por ajo vazhdon me të sajën. Sipas Nazllës, fakti që ai pí, nuk i jep aspàk gàranci se ku do e zèrë nata, gjumi apo e nesërmja.

Ajo mendon se do vijë dita kur do màrrë vesh për vdèkjén e tij në mënyra të frìkshmé e të çùdítshme, dhe ai do làrgohet për në botën tjetër pa pasur mùndësi që të përshëndetet me vajzën e tij, ndàj, Nazllë jep lamtumirën që atë natë, duke i thënë se sa shumë e do por nuk mund ta pranojë diçka të tillë. Ismeti làrgòhet, ndërsa Nazllë mbetet e vétme në shtëpi, e përlòtur. Nga ana tjetër, në spìtàl, Zehra vazhdon të jetë shumë e tràumàtizùar nga làjmi që ka màrrë vesh brenda 24 orëve të fùndit, lìdhur me prindërit biològjikë.

Edhe pse ajo nuk e pranon nënën biològjike, sërish, ajo shkon pranë Zehrës shumë shpesh. Véçanërisht, kur merr vesh se mùnd të jetë dònàtore e mùshkérisë së saj. Prandaj dhe i shkon pranë e vazhdon t’i flasë, edhe pse Zehra qëndron me shpinën e kthýer dhe duke mos i folur. Sapo dëgjon që ajo do i japë një pjesë nga trupi saj, Zehra për herë të parë reàgon, dhe fillon të flasë me nënën e saj, e cila e kishte pranuar gjithë fàjin që ka krýer. Mes lòtësh, ajo i pérgjèrohet së bijës që ta dojë edhe atë, sadopàk.

Sakàq, Aliu i vihet nga pas Dorukut sapo përfùndojnë bísedën pas opéracíonit me zotin Mit’hat, ku sërish Aliu arriti të bashkonte një familje. Sapo fëmija tij dhe bashkëshòrtja e përqafojnë, Doruku dél nga dhoma i pérlòtur, duke i hùmbur nga sytë Alisë. Ky i fùndit, pyet Gylinin mbi Dorukun dhe ajo e drejton për në dhomën ku ai ka shkuar. Përtej xhamit, Aliu shikon Dorukun duke pirë ilàçe të ndryshme dhe kupton që ai ka krijuar vàrési. Zilja e telefonit të Alisë do e zbùlojë atë që po fshìhet pas murit, por Doruku nuk e gjèn kush është, sepse Aliu ia mbàth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *