Lajme -

AMANETI/ Seheri refuzon Jamanin

Kirazi i shkon sërish pranë Alisë në vendin e tij të punës, për po të njëjtën temë, atë të Ibrahimit dhe Karasë. Ajo insiston se duhet së paku ta mendojë edhe njëherë vendimin e tij para se të ndàjë dy të dashuruar, vetëm sepse ndodhen në të njëjtin vend të punës. Aliu pranon, duke mos e refùzuar dot më Kirazin, ndërsa Ibrahimi vijon të shikojë më i dashuruar fotografinë e Kàrasë në telefonin e tij, derisa Kàraja e zë në mënyrë të paprìtur. Ibrahimi e shpjegon veten duke përmendur lojën që kanë bërë me nënën e tij, për të cilën Kàraja thotë se ka hèqur dorë.

Pasi e mendon gjerë e gjatë, Aliu thërret në shtëpi Ibrahimin, merr betimin e tij se është shumë i vendosur në ndjenjat e tij për Kàranë, dhe kështu Aliu aprovon një lìdhje mes tyre. Ibrahimi nuk mund të jetë shumë i gëzuar, pasi Kàraja ia ka bërë të qartë se nuk do ta vazhdojë më atë lojë, por kësaj rradhe, Ibrahimi bën plane bashkë me Kirazin e ndìhmën e saj. Sipas Kirazit, ato mund t’ia ndryshojnë mendjen Kàrasë nëse e thërrasin të nesërmen në shtëpi, ku do bëjnë provat e nusërisë së Seherit, dhe ajo mund të ndìkohet.

Nga ana tjetër, Seheri vijon të jetë shumë e ashpèr me Jamanin. Ai e thërret vazhdimisht, por Seheri gjen jùstifìkime të kota dhe refùzon. Kështu, Jamani i shkon asaj në dhomë, për t’i kërkuar të zgjedhin bashkë kompaninë që do orgànizojë dasmën e tyre, gjë për të cilën, sërish Seheri refùzon. Ajo irònìzon përgjigjet e saj duke thënë se Ela mund ta ndìhmojë mjàft mirë Jamanin në atë zgjedhje. Sado që Jamani insìston se duhet ta zgjedhin bashkë, Seheri nuk pranon dhe ia largohet, për të kërkuar mendim nga Xhengeri për ftohjen e Seherit.

Xhengeri e komenton situatën vetëm si një strès të Seherit mbi gjithçka po ndodh dhe dasmën e tyre të nxìtuar, prandaj i sugjeron që vazhdimisht, ta bëjë për të qeshur. Të nesërmen në mëngjes, Seheri del nga shtëpia sërish pa makinë, ndërsa rrugës ka frìkë të màrrë taksi. I dètyruar, Jamani e pèrndjèk sërish, derisa e gjen se ku ndodhet dhe e dètyron të shkojnë bashkë në shtëpinë e Alisë. Rrugës ndàlojnë për një kafe, ku Jamani arrin ta bëjë Seherin të qeshë, derisa Jamanin e telefonon Ela dhe çdo gjë prìshet. Në shtëpinë e Alisë, Selimi shikon rastësisht Seherin me fustan nusërie dhe zemra tij pìkëllòhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *