Lajme -

AMANETI/Jamani luan me Seherin

Zuhali shfrýtëzon ftohtësinë e madhe që është krijuar mes Jamanit dhe Seherit, ndaj dhe mùndohet të hìqet ende më e interesuar pas Jusufit. Prandaj, Zuhali i shkon me një tjetër ide, pas lodrës që i bleu Jusufit. Ajo pròpozon që Jusufin ta dërgojnë në ndonjë park, sepse ai është fëmijë dhe ka nèvojë të luajë e të argëtohet, jo të qëndrojë i mbýllur gjatë gjithë kohës. Jamani, që sapo ka màrrë làjmin e bukur të refùzimit që Seheri i bëri Selimit, e apròvon idenë e Zuhalit, por jo të shkojë Jusufi me të, por me tezen e tij, Seherin.

Teksa bëhen gadi për të dalë nga shtëpia, Jusufi kërkon që atyre t’u bashkohet edhe xhaxhai tij, Jamani. Çùditërisht, Jamani pranon dhe së bashku me Seherin dhe Jusufin, shkojnë në një nga pàrqet e qyetit. Edhe pse hèshtjen e thýen vètëm Jusufi, Jamani nuk qëndron shumë i ngùrtë. Ai gjen momente dhe afròhet me Seherin ende më shumë, duke përdorur si jùstifikim dëshirën e Jusufit për të luajtur. Seheri ndihet në sìklet nga prania e Jamanit aq pranë saj, ndaj, para se të kthehen në shtëpi, preferon të ecë në këmbë.

Edhe pse Jamani insìston se mùnd të dërgojë dikë për të blerë çfarë ajo dëshiron, Seheri sërish nuk hèq dorë nga vendimi saj. Nga ana tjetër, Begymi shikon që e ka hùmbur fare interesimin e Alisë. Ai ka qenë gjithnjë i ftohtë dhe Begymi ka qenë në dijeni për këtë, por së fùndmi, ftohtësia tij është shtuar së bashku me pamjen me të cilën Begymi u përball buzë detit. Pas kòntrollit të imtësishëm në dhomën e tij, Begymi arriti të gjènte edhe portretin e Kirazit, por për fat të Kirazi, nuk e dalloi dot se kush ishte.

Sakàq, Aliu sjell në mendje gjatë gjithë kohës, momente nga ngjàjrjet që ka përjetuar me Kirazin, dhe e mban atë shumë të afërt, duke e mbròjtur shumë shpesh edhe para Begymit. Ndërkohë, Ikbali dhe Zuhali kanë kuptuar që rìkthimi i Jamanit siç ka qenë me Seherin, i ka sjellur ato shumë hapa mbrapa. Tashmë Zuhali fillon të hùmbasë toruan dhe kalon në krìza, sepse që prej ndàrjes nga i dashuri saj zhvàtës dhe màshtrues, ajo është fokusuar tërësisht tek Jamani dhe për àsnjë arsýe në botë nuk e lèjon t’ia màrrë Seheri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *