Lajme -

AMANETI/Jamani shòkon dy herë rradhazi Ikbalin

Jamani përbàllet me momentin më të papritur dhe të vèshtirë të jetës së tij, sepse deri më atë moment, àskush nuk ka gùxuar t’i vërë kùshte atij. Àrmiku përtej telefonit, i kèrkon që të tërhìqet nga një màrrëveshje që ai ka bërë. Edhe pse është shumë e rèndë për të, Jamani tërhìqet në çàst, që të shpètojë jetën e Seherit. Sapo kërkon adrèsën ku ndòdhen që ta màrrë Seherin që aty, ai i vendos një tjetër kùsht, të paìmagjinueshëm as për Jamanin dhe as për atë që e kèrkon vetë. Sipas tij, që Seheri të dalë gjàllë që aty, Jamani duhet të kërkojë fàlje.

Ai e mbýll telefonin duke përplàsur çdo gjë nga nèrvat. Zhùrma shkon deri tek Ikbali, ndaj ajo i shkon pranë për ta pýetur çfarë po ndòdh. Ajo shòkohet e tëra kur mëson se Seherin e kanë gràbitur, por shòkohet ende më shumë kur Jamani i tregon se e ka plòtësuar kùshtin që i kanë vënë, por nga pabesia i vèndosën një kùsht të dytë. Jamani i jep ùrdhër që Jusufi dhe Zijaja të mos dinë àsgjë për Seherin, dhe Ikbali largohet. Làjmin e dërgon Xhengiri edhe pranë Adaletit e Neslihanit. Ashtu si Ikbali, ato mendojnë se Jamani nuk kërkon fàlje për asgjë.

Të njëjtën gjë mendon edhe Seheri, prandaj qàn edhe Seheri, edhe Neslihani me Adaletin. Shpirtërisht, të gjitha përgàtiten për vdèkjen e Seherit. Jusufi nuk di àsgjë, ndaj pýet Jamanin nëse mùnd t’ia gjèjë tezen, sepse mèndon se po lùan duke u fshèhur. Jamani ndìhet në fàj, ndaj u kèrkon t’ia làrgojnë Jusufin. Ai ikën fare nga shtëpia, sepse Nedimi sjèll adrèsën e sàktë të vendit ku po mbàhej Seheri. Jamani fùtet i vètëm brenda, edhe pse Nedimi kërkon të shkojë me të. Ndërkohë në shtëpi, Zijaja pèson një krìzë të madhe nèrvore.

Ai dëgjon fàre ràstësisht Ikbalin duke biseduar me Zuhalin, ku përmendin gràbitjen e Seherit dhe në çàst, frìka i përshkon gjithë trùpin.  Seheri vetë u përgjèrohet ta lënë të lìrë, teksa thotë se ka një nip shumë të vogël dhe jetim, të cilin nuk mùnd ta lërë të vetëm, por àsnjëra nga përgjèrimet e Seherit nuk kryen punë. Nga ana tjetër, Aliut i lìdhen këmbët ende më tepër nga Begymi. Ai pròpozon që të shkojnë në Gjermani pranë nënës së Begymit për ta zgjìdhur atë çèshtje dhe për t’i qëndruar pranë, por Begymi shton gènjeshtrën duke thënë se ajo po bën kimìoterapi shumë të rènda, ndaj dhe nuk mùnden ta takojnë për së paku dy javë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *