Albin Kurti tregon se nga kush u informua për planin e “thikave mbi harta”

Ish-kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se për cilësin e marrëveshjes së 4 shtatorit nuk u informuar nga Presidenti Thaci, por nga këshilltari i tij, Ardian Arifi.

Sipas Kurti, Ardian Arifi ka folur me ministrin Arben Vitia ku i ka thënë “eja ta kryejmë këtë punën e marrëveshjes pasi edhe juve si VV ju bjen mirë pasi jeni për Bashkim Kombëtare”

“Ai nuk më ka folur për cilësin e marrëveshjen, por paraprakishtë më ka folur këshilltari i tij që ka pasur një takim me minsitrin tim, Arben Vitia. Ardian Arifi ka takuar ministrine shëndësisë dhe i ka thënë “Beni hajde ta kryejm këtë punënë e marrëveshjes se edhe juve VV ju bjen mirë pasi ju jeni për bashkim kombëtarë.

Tutje, Kurti ka shtuar se këshilltari i Thacit i ka treguar Vitis se edhe qfarë përmban ajo marrëveshje.

“Ministri e ka pyetur se për qfarë marrëveshje bëhet fjalë me dhënë Veriun a?”

“Jo Veriun pak, Leposaviqin po, Ujmani, Trepca, Presheva mbete me neve por Medvegja dhe Bujanoci nuk ka shqipëtarë i kishte thënë Arifi. Si dhe njohja nga Serbia nuk do të ndodhë”, ka thënë Kurti në KTV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *