Home Aktualitet I ndalohet Botox përshkak luftës ndaj Ukrainës, Putin nuk mund të bëjë më trajtime kundër rrudhave!
Aktualitet - March 18, 2022

I ndalohet Botox përshkak luftës ndaj Ukrainës, Putin nuk mund të bëjë më trajtime kundër rrudhave!

Në mesin e sanksioneve që i janë vënë Rusisë pas sulmit dhe luftës që po vazhdon ndaj Ukraniës është edhe ajo e ‘’AbbVie’’

Presidenti rus nuk mund t’u nënshtrohet më trajtimeve me Botox për heqjen e rrudhave dhe kjo si pasojë e luftës së tij kundër Ukrainës.

Prodhuesi amerikan i barnave, i cili zotëron ilaçin kozmetik, njoftoi se po ndalon operacionet brenda Rusisë si rezultat i pushtimit të Ukrainës nga Putin.

Kompania i bashkohet një liste në rritje të kompanive farmaceutike që konkurrojnë për daljet pas luftës së pakuptimtë të Moskës.

Prodhuesi amerikan i barnave Eli Lilly është zotuar të vazhdojë të dërgojë ilaçe kritike për kancerin dhe diabetin në Rusi, por po ndalon shitjet e “ilaçëve jo thelbësorë”.

Prodhuesi zviceran i barnave Novartis ka njoftuar gjithashtu se po pezullon të gjitha investimet dhe aktivitetet e marketingut në Rusi, ndërsa Pfizer, Bayer dhe Abbott Laboratories kanë shkurtuar shpenzimet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.